7. Sınıf Koza Yayınları Fen ve Teknoloji Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 25

7. Sınıf Koza Yayınları Fen ve Teknoloji Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 25 içerisinde bulunan sorular:
27. Etkinlik: Bil Bakalım
Malzemeler
• Portakal
• Havuç
• Elma
• Kavun
• Patates
• Greyfurt
• Armut
• Karpuz
• Salatalık
• 4-5 tabak
• Muz
• Bıçak
• Atkı veya eşarp
• Sınıfınızdan ya da aile bireylerinizden bir kişi seçiniz ve gözlerini bağlayınız.
• Portakal, havuç, elma, patates, greyfurt, armut, kavun, karpuz, muz, salatalık gibi yiyeceklerden kolayca bulabileceğiniz dört-beş tanesini seçiniz. Bunlardan aynı şekil ve büyüklükte parçalar ke- siniz.
• Bıçakla kestiğiniz bu parçaların her birini ayrı ayrı tabak- lara koyunuz.
• Gözleri bağlı kişiden besin maddelerine dokunurak bunların ne olduğunu tahmin etmesini isteyiniz. Hangilerini doğru tahmin ettiğini defterinize yazınız.
• Yine gözleri bağlı iken besin maddelerini sadece koklayarak bunların ne olduğunu tahmin etmesini isteyiniz. Hangilerini doğru tahmin ettiğini defterinize yazınız.
• Bu kez yine gözleri bağlı olacak şekilde hem dokunarak hem koklayarak besin maddelerinin ne olduğunu tahmin etmesini isteyiniz. Hangilerini doğru tahmin ettiğini defterinize yazınız.
• Son olarak gözleri bağlı olan kişiden gözlerini açmasını, besin maddelerine dokunurak, onları koklayarak ve görerek ne olduğunu tahmin etmesini isteyiniz. Hangilerini doğru tahmin ettiğini defterinize yazınız.
• Tahmin sonuçlarını karşılaştırınız. En iyi tahminin hangi durumda yapıldığını belirleyiniz. Etkinlikteki gözlemlerinizden yararlanarak aşağıdaki soruları cevaplayınız.
1. Tek bir duyu organı ile yapılan gözlemlerde hangi durumda, hangi besin maddelerini tahmin etmek daha kolay oldu?
2. Bir yerine iki duyu organıyla yapılan tahmin sonucu değiştirdi mi? Nasıl?
3. En iyi tahmin hangi durumda yapılmıştır? Neden?
NOT: Tüm 7. Sınıf Koza Yayınları Fen ve Teknoloji Çalışma Kitabı Cevapları için BURAYA tıklayınız.
Malzemeler
• Portakal
• Havuç
• Elma
• Kavun
• Patates
• Greyfurt
• Armut
• Karpuz
• Salatalık
• 4-5 tabak
• Muz
• Bıçak
• Atkı veya eşarp
• Sınıfınızdan ya da aile bireylerinizden bir kişi seçiniz ve gözlerini bağlayınız.
• Portakal, havuç, elma, patates, greyfurt, armut, kavun, karpuz, muz, salatalık gibi yiyeceklerden kolayca bulabileceğiniz dört-beş tanesini seçiniz. Bunlardan aynı şekil ve büyüklükte parçalar ke- siniz.
• Bıçakla kestiğiniz bu parçaların her birini ayrı ayrı tabak- lara koyunuz.
• Gözleri bağlı kişiden besin maddelerine dokunurak bunların ne olduğunu tahmin etmesini isteyiniz. Hangilerini doğru tahmin ettiğini defterinize yazınız.
• Yine gözleri bağlı iken besin maddelerini sadece koklayarak bunların ne olduğunu tahmin etmesini isteyiniz. Hangilerini doğru tahmin ettiğini defterinize yazınız.
• Bu kez yine gözleri bağlı olacak şekilde hem dokunarak hem koklayarak besin maddelerinin ne olduğunu tahmin etmesini isteyiniz. Hangilerini doğru tahmin ettiğini defterinize yazınız.
• Son olarak gözleri bağlı olan kişiden gözlerini açmasını, besin maddelerine dokunurak, onları koklayarak ve görerek ne olduğunu tahmin etmesini isteyiniz. Hangilerini doğru tahmin ettiğini defterinize yazınız.
• Tahmin sonuçlarını karşılaştırınız. En iyi tahminin hangi durumda yapıldığını belirleyiniz. Etkinlikteki gözlemlerinizden yararlanarak aşağıdaki soruları cevaplayınız.
1. Tek bir duyu organı ile yapılan gözlemlerde hangi durumda, hangi besin maddelerini tahmin etmek daha kolay oldu?
2. Bir yerine iki duyu organıyla yapılan tahmin sonucu değiştirdi mi? Nasıl?
3. En iyi tahmin hangi durumda yapılmıştır? Neden?
NOT: Tüm 7. Sınıf Koza Yayınları Fen ve Teknoloji Çalışma Kitabı Cevapları için BURAYA tıklayınız.

NOT: OdevMarket içerisinde verilen cevaplar sadece ve sadece öğrencilerin cevaplarını kontrol etmesi amacıyla oluşturulmuştur. Hepinize derslerinizde başarılar dileriz!
0 yorum